середа, 28 серпня 2024 р.

Міська конференція педагогічних працівників

 29.08.2024 року у актовій залі Кам’янської дитячої музичної школи відбулася серпнева конференція освітян. «Освіта Кам’янської територіальної громади: подолання викликів, пошук перспектив» стала головною темою зустрічі.



Захід відбувся за участю міського голови В.І. Тірона. Він звернувся із вітальним словом до учасників конференції, підкресливши вагому роль вчителя у розвитку української освіти. Він висловив подяку усім освітянам, які роблять важливу і необхідну роботу у надскладних умовах.

 А.П. Могилка, начальник відділу освіти, культури, молоді та спорту підвів підсумки минулого навчального року та акцентував увагу, що організація освітнього процесу в умовах воєнного стану, доступності і безпечності освітнього середовища є найголовнішим в роботі закладів освіти. Він наголосив, що попереду ще багато викликів та випробувань. Але головне – гідно та професійно виконувати свою роботу, спільними зусиллями допомагати всім, хто цього потребує. Вірити в себе та в свою країну. Разом ми все подолаємо!В.І. Тірон та А.П. Могилка вручили кращим освітянам   Кам’янської громади нагороди та подяки.

Вітаємо в.о.директора ліцею Касян М.О., вчителя хімії Шамрай Т.А., вчителя біології Сірченко Т.П. з отриманням нагород за вагомий внесок у розвиток освіти Кам'янщини.



На конференцію підготували виступи:

- заступник директора з виховної роботи Щекань М.С. "Про викладання предмета "Захист України" на базі створеного Осередку";

- практичний психолог Холоденко М.І. "Реалізація освітнього процесу для учнів з особливими освітніми процесами".





 

Засідання професійної спільноти класних керівників

28 серпня 2024 року відбулося засідання професійної спільноти класних керівників
                                                                ПОРЯДОК ДЕННИЙ:
1. Особливості проведення виховної роботи в ліцеї у 2024-2025 н.р. Методичні рекомендації щодо проведення Першого уроку. (Щекань М.С.)
2. Соціальна паспортизація класів. Створення банку даних дітей пільгових категорій у 2024-2025 н. р. (Шкворець Л.Д.)
3. Психологічні хвилинки як метод психологічного розвантаження під час освітнього процесу.                                                                                                                                              (Холоденко М.І.)
4. Про оновлення банку даних обдарованих дітей.(Серга Т.В.)
5. Вакцинація здобувачів освіти (Калієвська С.Ю.)
6.Обговорення і затвердження плану роботи методичного об’єднання класних керівників на 2024-2025 н.р. Визначення основних напрямків методичної та виховної роботи.(Онопа О.Ю.)











субота, 24 серпня 2024 р.

День Державного Прапора України, День Незалежності України

23 серпня – день Державного Прапора України!
День Державного Прапора – це свято всіх поколінь українців. Це данина поваги символу держави, що пройшов довгий, часом героїчний, часом трагічний шлях. Під рідним прапором український народ утвердив віковічну мрію про державність, соборність і самостійність. Благородні синій і жовтий кольори неба і пшениці символізують велику працю наших людей від сходу до заходу України й з півночі до півдня.
Під нашим прапором ми мусимо жити і працювати так, щоб нащадки пишалися перемогами та успіхами нашими, щоб світ знав могутню, процвітаючу державу – Україну.
Під синьо-жовтим прапором в Україні нині боронять незалежність Батьківщини, зустрічають іноземних гостей, військовослужбовці складають присягу, працюють українські посольства, він вивішується в ООН.
Вітаємо з Днем Державного Прапора України, і нехай синьо-жовтий стяг й надалі вселяє в серце кожного українця гордість та спонукає на нові подвиги заради своєї країни.
Віримо в Перемогу! Дякуємо ЗСУ!






четвер, 22 серпня 2024 р.

Форум освітянської спільноти Черкащини



19 серпня 2024 року заступник директора з виховної роботи Щекань М.С. взяла участь у форумі освітянської спільноти Черкащини, який проводився на базі КНЗ «Черкаський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних працівників Черкаської обласної ради».

Першу сесію ‒ інтенсив «ВІДКРИЙ У СОБІ СЕН» ‒ присвятили питанню розвитку соціально-емоційних навичок в умовах українських реалій. На значимості розбудови регіональної системи психосоціальної підтримки учасників освітнього процесу наголосила регіональна координаторка Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» Шепіль Вікторія Миколаївна. Вона взяла участь у роботі студії та ознайомила учасників / учасниць із окремими вправами для підтримки емоційного здоров’я.

Продовженням сесії став тренінг «Розвиток СЕН-можливостей учасників / учасниць освітнього процесу», який провели Андрющенко Тетяна Костянтинівна, завідувач кафедри дошкільної освіти та професійного розвитку педагогів КНЗ «Черкаський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних працівників Черкаської обласної ради», доктор педагогічних наук, професор, та Ющенко Людмила Олександрівна, доцент кафедри дошкільної освіти та професійного розвитку педагогів КНЗ «Черкаський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних працівників Черкаської обласної ради», кандидат філологічних наук. Розташувавшись на різних локаціях, педагоги опрацювали інструменти формування навичок налагодження стосунків, практики формування навичок самоуправління, соціального інтелекту та відповідального ухвалення рішень.

Під час другої сесії ‒ методичного полілогу «Виховуємо громадянина-патріота України» ‒ спікери зосередили увагу на питанні патріотичного виховання здобувачів освіти.

Кудін Валентина Семенівна, завідувач лабораторії виховної роботи КНЗ «Черкаський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних працівників Черкаської обласної ради», ознайомила учасників /учасниць із сучасними підходами до роботи з молоддю в реаліях воєнного часу.Завдяки майстер-класу від Бугайчук Наталії Василівни, методиста лабораторії виховної роботи КНЗ «Черкаський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних працівників Черкаської обласної ради», педагоги опрацювали окремі нові альтернативні форми, методи, технології виховної роботи в умовах війни.

Ефективні інструменти для підтримки ментального здоров’я продемонструвала Руденко Ілона Миколаївна, доцент кафедри педагогіки, психології та освітнього менеджменту КНЗ «Черкаський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних працівників Черкаської обласної ради», кандидат психологічних наук.