понеділок, 15 квітня 2024 р.

Екскурсія в Зерноленд

13 квітня 2024 року учні 3-Б класу (кл.кер Леус Л.В.) побували на екскурсії у просвітницько - роважальному комплексі Зерноленд.
Зерноленд знаходиться на мальовничих просторах, поблизу унікального природного бар'єру, на кордоні двох геологічних плато. Завдяки різноманітності рослинності є можливість вивчати рослинний світ лісостепу. Діти познайомитися з традиційними ремеслами і промислами, отримали майстер клас з гончарства, ткацтва, виготовлення ляльки-мотанки, стрільба з луків та арбалетів.
Зерноленд особливий тим, що тут не тільки можна споглядати експозицію, а й спробувати власноруч попробувати молоти зерно за допомогою вітряка і ручних жорен різних конструкцій. Діти самостійно ліпили журавликів, потім вони випікалися та ,запам’ятавши свій номер, діточки отримали випічку. Досхочу каталися на коневі, осликові та поні, стріляли з лука.
Сам "Зерноленд" поділено на кілька рекреацій. Тут є локація з настільними дерев'яними іграми – своєрідними "прапрадідами" сучасного тенісу, боулінгу та аерохокею. Навчилися ходити на ходулях, стріляти з лука та арбалета. Найбільше вразив музей історичного побуту. Тут зібрані речі, якими люди користувалися сторіччя тому. Люльки, наприклад, палили ще козаки. З ХІХ століття тут є тарілки, ступа, макогон, вулики. З XX століття збереглися плойки, праски, стародавній принтер та холодильник.
На завершення подорожі, пішли на магічну гору, де ймовірно перепохоронений гетьман Богдан Хмельницький. За повір’ям, ця гора надає сили, витримки, мужності.

















Немає коментарів:

Дописати коментар