понеділок, 29 листопада 2021 р.

Дім безпеки. Стоп насильство.



       29 листопада 2021 року в рамках Всеукраїнської акції ,,16 днів проти насильства” начальником служби у справах дітей виконавчого комітету Кам’янської міської ради Коноваловою Іриною Володимирівною спільно з практичним психологом Холоденко Мариною Іванівною для учнів 10-Б та 10-В класів Кам'янського ліцею №1 було проведено превентивний захід ,,Дім безпеки. Стоп насильство ”. В ході конференції було розглянуто таке важливе питання, як насильство в сім’ї. Адже проблема домашнього насильства не просто десь собі існує, а може стосуватися кожного з нас. Через наших знайомих, друзів, сусідів або навіть чужих людей, з якими ми можемо поділитись важливою інформацією про те, як протидіяти насильству або куди звернутися по допомогу.
   Важливо зазначити, що в Україні діє Закон «Про запобігання та протидію домашньому насильству», і з початку 2019 року домашнє насильство в нашій країні є злочином. Крім того, Закон передбачає низку послуг та сервісів, які може отримати людина, що зазнала домашнього насильства, та гарантує невідворотність покарання для її кривдника.
    Десятикласники активно долучилися до обговорення теми насильства, висловлювали своє бачення цієї проблеми, брали участь у виконанні практичних завдань. Головним меседжем конференції стало гасло ,,Не мовчи!” .
      Наголошуємо, що у випадку, коли Ви, чи Ваші знайомі зазнали домашнього насильства, про такі факти необхідно негайно повідомити поліцію за номером 102, або зателефонувати на гарячу лінію з протидії домашньому насильства -116-123.













Немає коментарів:

Дописати коментар